Pogoji poslovanja in zasebnost

Pogoji uporabe

 

Vstop in ogled kateregakoli dela spletnih strani KJ FURNIR s.p. (v nadaljevanju KJ FURNIR, ponudnik ali prodajalec) pomeni, da se strinjate z vsemi tukaj navedenimi omejitvami in pogoji uporabe. Če se ne strinjate vas prosimo, da teh strani ne uporabljate. Priporočamo vam, da občasno pregledate veljavne Pogoje uporabe oz. določbe o varovanju zasebnosti.

Spletno prodajo na www.masivne-mize.si izvaja podjetje KJ FURNIR, Karel Juraja s.p., vpisano v sodni register pri Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu in matično številko 3458938000. Podjetje je zavezano za plačilo DDV-ja (ID za DDV: SI 24647039).

 

Pogoji nakupa

Splošni pogoji nakupov v spletni trgovini so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in na podlagi Zakona o elektronskem poslovanju ter drugih relevantnih zakonov in podzakonskih aktov.

Z željo po zagotavljanju čim bolj točnih in uporabnih informacij smo izdelkom dodali slike in opise, katere smo predhodno prejeli od dobaviteljev ali pa smo jih posneli sami.

 

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Ponudba artiklov

 

Spletna trgovina www.masivne-mize.si vam omogoča nakup miz in podnožij ter miznih plošč in drugih lesenih izdelkov preko spleta. Spletna trgovina je prosto dostopna na internetu. V spletni trgovini so predstavljeni naši izdelki, podrobne informacije in cene izdelkov (redne cene in spletne cene). Pogoji nakupa so določeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

 

Narava poslovanja preko spleta je zelo dinamična, pri čemer se ponudba spletne trgovine ažurira in spreminja. Zaradi omenjenega se lahko zgodi, da v trenutku oddaje naročila uporabnika izdelka ni mogoče dostaviti. V tem primeru bomo uporabnika po obdelavi naročila o tem tudi pisno obvestili. Cena v spletni trgovini je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. 

 

Registracija / Prijava

V spletno trgovino KJ FURNIR se ni potrebno prijavljati. Če želite opraviti nakup, morate samo vnesti točne podatke ob oddaji naročila.

 

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu artiklov v našem skladišču / ob dostavi, 

Zato morate biti ob prevzemu prisotni in imeti dovolj gotovine za plačilo kupnine. V kolikor pa na podlagi obvestila, ki vam ga pusti lokalni poštar, pošiljko prevzamete na vaši pošti, pa je možno tudi plačilo s plačilnimi karticami.

Naročeno blago lahko na katerikoli banki, Pošti Slovenije ali preko elektronskega bančništva plačate z nakazilom na naš transakcijski račun, ki je naveden na ponudbi oz. predračunu. Plačilo izvedete na osnovi prejetega elektronskega sporočila ali po predračunu potem, ko oddate naročilo. Pri plačilu vas prosimo, da navedete točen sklic in nam tako omogočite, da vam lahko zagotovimo čim hitrejšo izvedbo vašega naročila. Veljavnost predračuna je 3 delovne dni ali po dogovoru. Dobavni rok prične teči z dnevom zaznave prejema sredstev na naš račun.

 

Cene

Vse cene so izražene v EUR (evrih). Cene veljajo v trenutku potrditve naročila (zaključitve nakupa). Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Cene veljajo samo za nakup preko spletne trgovine KJ FURNIR. V primeru, da se cena artikla v času obdelave naročila spremeni, bo prodajalec kupca o tem obvestil. Prodajalec bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo. Vse cene izdelkov v spletni trgovini KJ FURNIR so končne cene in že vključujejo DDV (22%).

 

Postopek nakupa

 

Naročilo nakupa se sklepa v slovenskem jeziku in je zavezujoče za kupca in prodajalca. Naročanje poteka prek spleta 24 ur na dan, vse dni v letu. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana. V primeru, da želite odstopiti od naročila, nas prosim obvestite v najkasneje 12-ih urah po oddaji naročila po elektronski pošti info@kj-furnir.si. Pridružujemo si pravico do odstopa od izvedbe naročila, v primerih, da naročenih izdelkov ni na zalogi in je pri vnosu zalog prišlo do tehnične ali druge napake. Do delnega ali popolnega odstopa od naročila lahko pride tudi v primeru, da je prišlo do očitne napake v ceniku ali pa naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. V kolikor bi kupec že plačal po predračunu, mu v tem primeru vso kupnino vključno s stroški dostave nakažemo naslednji delovni dan.

 

Dostava

 

Čas dostave je 10-15 delovnih dni za artikle na zalogi in 4-5 tednov za dni za artikle, ki jih izdelamo po naročilu. Dostava se obračunava pod naslednjimi pogoji:

 • Dostava in lasten prevzem na vnaprej določeni lokaciji (MB, CE, LJ) – gratis
 • Dostava na naslov kupca v mestih MB, CE in LJ – 10€
 • Dostava na naslov kupca v radiju 30km od MB, CE in LJ – 20€
 • Dostava na naslov kupca v Sloveniji – ostalo – 50€

Pridržujemo si pravico za spremembo zgoraj navedenih pogojev in cen brez predhodnega obvestila.

 

Pakiranje

 

Stroški pakiranja so strošek prodajalca, razen če ni dogovorjeno drugače. Vsi artikli so zaščiteni in pripravljeni za transport. 

 

Odstop od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v 14 dneh vrne kupljeno in nerabljeno blago. Kupec lahko blago vrne le nepoškodovano v originalni embalaži in brez znakov uporabe.

O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti podjetje KJ FURNIR, najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga, razen če ni drugače dogovorjeno in sicer na kontaktni e-naslov info@kj-furnir.si, nerabljeno blago pa vrniti v nadaljnjih 15 dneh. Kupec vrne blago na naslov prodajalca na svoje stroške.

Dobavitelj je dolžan prevzeti le tisto blago, ki še ni bilo uporabljeno, ni poškodovano in je zapakirano v originalni embalaži, kot je bilo poslano kupcu. Vsa vračila, ki ne bodo vrnjena v skladu z zgoraj napisanim, bodo zavrnjena.

Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 5 delovnih dneh od dneva prevzema vrnjene pošiljke. 

Artiklov, ki se izdelajo po naročilu, ni možno vrniti.

 

Reklamacija

Reklamacija je upravičena, če je bilo kupcu dobavljeno blago s stvarno napako, če blago nima lastnosti, kot jih je prodajalec izrecno obljubil, oziroma če je bilo kupcu poslano blago, ki ne ustreza oddanemu naročilu.

Dobavljeno blago je kupec dolžan preveriti ob prevzemu. Prevzem nastopi, ko prodajalec ali njegov pooblaščeni zastopnik in kupec podpišeta zapisnik oz. dobavnico. S podpisom zapisnika kupec potrjuje, da je prevzel blago in storitev brez vidnih napak in pomanjkljivosti. Kupec je dolžan ravnati z blagom po načelu vestnega in dobrega gospodarja. V kolikor pride do kakovostnih in količinskih odstopanj na blagu zaradi kršitve tega načela, se reklamacija ne priznava. V primeru reklamacije blaga, se plačilo prevzete reklamirane količine ne zadrži. S plačilom ponudbe oziroma s potrditvijo naročila pomeni, da je kupec v celoti seznanjen z vsebino naročila. Kakršnakoli zahteva s strani kupca, ki je v nasprotju z ponudbo oziroma s potrditvijo naročila, se ne smatra kot reklamacija. Vsaka zamenjava izdelka, delna ali v celoti, kakor tudi vsaka odprava napake, ne spremeni pričetka veljavnosti garancijskega roka, kakor tudi ne obdobja garancije.

Garancija ne velja za poškodbe, ki so nastajajo zaradi nepravilnega skladiščenja in rokovanja, nestrokovne montaže in vgradnje (v primeru lastne montaže), neustrezne površinske obdelave in uporabe izdelka ter zaradi neustreznega vzdrževanja, višje sile ali nesreče. Vse vizualne napake, ki so posledica nepravilnega skladiščenja ali ravnanja s izdelkom morajo biti reklamirana čim je to mogoče. Kasnejših reklamacij takih napak ne bomo upoštevali. Izdelek ne sme biti izpostavljeno povišani temperaturi, tekočinam, rezanju in udarcem. Relativna zračna vlažnost med vgradnjo in uporabo mora biti med 45% in 55%.  

Po dogovoru s kupcem, lahko blago prevzame na naslovu tudi dobavitelj.

Če je reklamacijski zahtevek upravičen, ima kupec pravico izbrati drug artikel iz ponudbe, zahtevati dobropis ali zahtevati vračilo kupnine.

Kadar reklamacijskega zahtevka zaradi okvare artikla ni mogoče rešiti nemudoma, dobavitelj sestavi reklamacijski zapisnik in blago pošlje na analizo, ki potrdi ali zavrne razloge za uveljavljanje reklamacijskega zahtevka. Stroške analize krije dobavitelj le, če je reklamacijski zahtevek upravičen, v nasprotnem primeru te stroške, kakor tudi stroške povratne pošiljke istega artikla, krije kupec.

 

V primeru zavrnjenega reklamacijskega zahtevka, je kupec dolžan nositi stroške povratne dostave blaga, ki je bilo predmet reklamacijskega zahtevka, po trenutno veljavnem ceniku dostavne službe, s katero dobavitelj poslovno sodeluje, razen če kupec jasno in pravočasno izrazi zahtevo po uporabi storitev dostave specifičnega ponudnika, ki dobavitelju omogoča dostavo paketov z odkupnino. Dobavitelj blago, ki je bilo predmet reklamacijskega zahtevka, pošlje kupcu nazaj na naslov, kamor je bilo prvotno poslano, in sicer z odkupnino. V kolikor poslano blago s strani kupca ne bo prevzeto in bo vrnjeno nazaj na naslov dobavitelja, ga bo slednji sprejel in ga kupcu ponovno poslal z odkupnino le v primeru, da bo kupec dobavitelju predhodno na njegov TRR povrnil morebiti dejansko nastale stroške povratne dostave predhodno neprevzetega blaga s strani kupca. 

Navodila za vzdrževanje 

 V primeru politja z vodo to hitro odstranite s suho krpo. Prah obrišite s suho ali ožeto vlažno krpo, ki ne sme puščati mokrih sledi. Lahko tudi s sesalnikom za prah z ustreznim nastavkom  ‐ mehka krtača. Ne uporabljajte agresivnih  čistil ali topil, ki bi lahko poškodovala vrhnjo lakirano ali oljeno površino. Pred uporabo namenskih čistil skrbno preberite navodila proizvajalca čistil  ali se posvetujte s prodajalcem oziroma proizvajalcem vašega masivnega pohištva. Priporočamo osvežitev oljene površine po 6 mesecih letih oz po potrebi. Za sredstvo in navodila se obrnite na proizvajalca.

 

Pritožbe in spori

KJ FURNIR spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Prodajalec se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožbo je možno oddati preko elektronske pošte na naslov info@kj-furnir.si. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi KJ FURNIR s.p.. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

KJ FURNIR, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

Obveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

 

Omejitev odgovornosti

KJ FURNIR ureja spletne strani s potrebno skrbnostjo. Kljub temu ne prevzema odgovornosti za njihovo točnost in celovitost. Pridružujemo si pravico, da kadarkoli in na kakršenkoli način spremenimo vsebino teh spletni strani, ne glede na razlog in brez predhodnega obvestila. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Zato KJ FURNIR ali katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri pripravi in izdelavi teh spletnih strani, v nobenem primeru ne odgovarja za kakršnokoli škodo, ki bi izhajala iz ali bi bila v zvezi z dostopom do, uporabo in oziroma nezmožnostjo uporabe informacij na teh spletnih straneh in oziroma za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

 

Pravice intelektualne lastnine

Vse informacije in podobe na spletnih straneh KJ FURNIR so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Dokumenti na teh spletnih straneh so lahko reproducirani le v nekomercialne namene in za osebno rabo, pri čemer morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Kopiranje, prepisovanje, razmnoževanje, spreminjanje ali drugačno razširjanje informacij s teh spletnih strani v komercialne in nekomercialne namene je brez izrecnega pisnega soglasja KJ FURNIR prepovedano. Blagovne in storitvene znamke, ki se pojavljajo na teh straneh, so registrirane blagovne znamke oz. ima KJ FURNIR pravico do njihove uporabe.

 

Varovanje zasebnosti

KJ FURNIR ima naslednjo politika varstva osebnih podatkov in ravnanja s piškotki

Podjetje KJFURNIR s.p. zagotavlja, da bodo vsi podatki, ki nam jih boste zaupali, varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov in ne bodo posredovani tretjim osebam. Podjetje KJFURNIR s.p. posluje v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov in Zakona o elektronskem poslovanju na trgu. Podatki bodo uporabljeni izključno v namen obveščanja kupca o poteku naročila (v primeru, da obiskovalec v spletni trgovini opravi nakup) ter na izrecno željo kupca za obveščanje o novih izdelkih in akcijah. Jamčimo, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročila. V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do vzpostavitve stika s potrošnikom preko elektronske pošte, da se težave ali nejasnosti odpravijo. Obiskovalec z izvedeno registracijo dovoljuje lastniku spletnega mesta zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese pri registraciji. Vsi podatki, ki jih obiskovalec navede pri registraciji, so namenjeni le poslovanju ponudnika oz. izvrševanju naročil. Podatke, ki jih je obiskovalec vnesel ob registraciji, trajno hranimo v računalniškem sistemu, ki je ustrezno varovan in zaščiten. Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti!

Kontakt o zasebnosti

Za vprašanja v zvezi z zbiranjem, obdelavo in uporabo osebnih podatkov, informacijami, popravki, blokiranji, izbrisom podatkov ali preklicem privolitve obveščanja, se obrnite na: KJ FURNIR, Karel Juraja s.p., Trg 64, 2301 Prevalje, Slovenija, mail: info@kj-furnir.si.

Katere osebne podatke zbiramo?

– Osnovni osebni podatki (npr. ime in priimek) in podatki za komunikacijo (npr. naslov, mail, telefon)

– Informacije glede izbranih (želenih) načinov komunikacije s KJ FURNIR

– Podatki o komunikaciji z KJ FURNIR, vključno s tržnim komuniciranjem

– Podatki o financiranju, plačilih ipd.

Kakšne so pravne podlage za obdelovanje vaših osebnih podatkov?

V skladu z veljavno zakonodajo s področja varovanja osebnih podatkov lahko vaše osebne podatke obdelujemo:

– če ste nam dali soglasje (ki ga lahko kadarkoli prekličete)

– če je to potrebno zato, da lahko sklenemo in/ali izpolnimo pogodbo z vami

– če je obdelava potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva KJ FURNIR ali tretja oseba

– če to zahteva zakon (npr. glede podatkov, ki so na izdanem računu).

Za katere namene obdelujemo vaše osebne podatke?

Osebne podatke obdelujemo le za določene, izrecne in zakonite namene in jih ne bomo obdelovali na noben način, ki ni združljiv s temi nameni. Takšen namen je lahko odgovor na povpraševanje, izvajanje naročila, ki ste nam ga dali, izboljšanje vašega obiska na eni od naših spletnih strani ali portalov, izboljšanje naših izdelkov in storitev na splošno, ponudba storitev ali aplikacij, trženjske akcije itd.

Koliko časa hranimo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke bomo hranili v skladu z veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov. Hranili jih bomo samo toliko časa, kolikor je to potrebno za namene, za katere jih obdelujemo, ali za ravnanje v skladu z zakonom. Tako osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše osebne privolitve, hranimo trajno, do vašega preklica. Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi zakona ali pogodbenega odnosa z vami, pa hranimo toliko časa, kot določa zakon.

Po preteku obdobja hrambe osebne podatke učinkovito in trajno izbrišemo ali anonimiziramo, tako da jih ni več mogoče povezati s posameznikom.

Kako ščitimo vaše osebne podatke?

Uporabljamo tehnične in organizacijske varnostne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov pred nezakonitim ali nepooblaščenim dostopom ali uporabo, pa tudi pred nenamerno izgubo ali okrnitvijo njihove celovitosti. Oblikovali smo jih ob upoštevanju svoje IT infrastrukture, možnega vpliva na vašo zasebnost in stroške ter v skladu s trenutnimi industrijskimi standardi in prakso.

Naši pogodbeni obdelovalci bodo obdelovali vaše osebne podatke samo, če bodo upoštevali te tehnične in organizacijske varnostne ukrepe.

Ohranjanje varnosti podatkov pomeni varovanje zaupnosti, celovitosti in razpoložljivosti vaših osebnih podatkov:

– zaupnost in celovitost: vaše osebne podatke bomo zaščitili pred nedovoljeno ali nezakonito obdelavo ter pred nenamerno izgubo, uničenjem ali poškodbo

– razpoložljivost: zagotovili bomo, da lahko pooblaščeni obdelovalci dostopajo do vaših osebnih podatkov, kadar je to potrebno.

Naši varnostni postopki vključujejo: varnost dostopa, varnostne kopije, spremljanje, pregled in vzdrževanje, upravljanje varnostnih incidentov itd.

Kdo obdeluje osebne podatke?

Glede na namene, za katere obdelujemo vaše osebne podatke, le-te lahko razkrijemo naslednjim kategorijam prejemnikov:

 1. a) V okviru našega podjetja:

      – naši pooblaščeni uslužbenci

 1. b) Našim poslovnim partnerjem, od katerih zahtevamo, da vedno ravnajo v skladu z veljavnimi zakoni, politiko varstva osebnih podatkov ter posvečajo veliko pozornosti zaupnosti vaših osebnih podatkov:

      – oglaševalske, marketinške in promocijske agencije in ponudniki npr. MailChimp, Google (Google- samo identifikacijski podatek o piškotku/cookie za namene remarketinga, e-poštni naslov za prikazovanje oglasov v programu Google AdWords, identifikacijski podatek o piškotku/cookie za namene analiz v programu Google Analytics; Facebook – samo identifikacijski podatek o piškotku/cookie za namene remarketinga, e-poštni naslov za prikazovanje oglasov v programu Facebook Custom Audiences), ki nam pomagajo izvesti in analizirati učinkovitost naših akcij in promocij

     – poslovni partnerji: na primer zaupanja vredna podjetja, ki lahko uporabljajo vaše osebne podatke, da vam zagotovijo storitve in/ali izdelke, ki ste jih zahtevali ali priskrbijo trženjsko gradivo (pod pogojem, da ste se strinjali, da ga boste prejemali).

     – podjetja, ki opravljajo storitve za KJ FURNIR ali v imenu KJ FURNIR-ja (na primer zunanji ponudniki storitev, povezanih z IT, računovodski servisi, odvetniške pisarne ipd.)

 1. c) Drugim tretjim osebam:

     – kadar to zahteva zakon ali je zakonito potrebno za zaščito KJ FURNIR (skladnost z zakoni, zahteve organov, sodne odredbe, pravni postopki, obveznosti, povezane s poročanjem in vlaganjem informacij organom itd.)

     – preverjanje ali uveljavljanje skladnosti s politiko in sporazumi KJ FURNIR-ja

     – zaščita pravic, lastnine ali varnosti KJ FURNIR-ja in/ali njenih strank

     – v zvezi s korporativnimi transakcijami: v okviru prenosa ali odprodaje celotnega ali dela svojega posla ali drugače v povezavi z združitvami, konsolidacijami, spremembami nadzora, reorganizacijami ali likvidacijo celotnega ali dela KJ FURNIR-jevega poslovanja.

Naši poslovni partnerji, navedeni pod točko b) zgoraj, smejo vaše osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo uporabiti za zasledovanje kakršnihkoli lastnih interesov. Upoštevajte pa, da prejemniki, navedeni v točkah b) in c) zgoraj, zlasti ponudniki storitev, ki vam lahko ponujajo izdelke in storitve v okviru Nardinih storitev in/ali aplikacij ali preko lastnih kanalov, lahko ločeno zbirajo vaše osebne podatke. V takem primeru so izključno odgovorni za njihov nadzor, vaše sodelovanje z njimi pa mora potekati skladno z njihovimi pogoji.

Kakšne so vaše možnosti in pravice v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki?

Z vami želimo biti čim bolj transparentni, zato imate možnost izbire o tem, kako želite, da uporabljamo vaše osebne podatke.

Vaša izbira, kako želite biti kontaktirani npr. preko katerega kanala (na primer e-pošte, pošte, telefona, telefona …). Vaše želje bomo skušali upoštevati, vendar vsa komunikacija ne poteka preko vseh kanalov.

Vaši osebni podatki vedno nas lahko kontaktirate na kontaktni točki za varstvo podatkov, da ugotovite, katere vaše osebne podatke imamo in njihov izvor. Pod določenimi pogoji imate pravico prejeti izpis osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali, v običajno uporabljeni, strukturirani strojno berljivi obliki in za pošiljanje osebnih podatkov h katerikoli tretji osebi po vaši izbiri.

Vaši popravki – če v osebnih podatkih najdete kakšno napako, ali če se vam zdijo nepopolni ali napačni, lahko zahtevate popravek ali dopolnitev.

Vaše omejitve – lahko zahtevate omejitev obdelave osebnih podatkov (na primer, medtem ko se preverja točnost vaših osebnih podatkov)

Vaši ugovori – lahko tudi nasprotujete uporabi vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja ter ugovarjate zgolj avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov.

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadar koli prekličete, s tem, da se obrnete na našo kontaktno točko za varstvo podatkov (glejte Koga lahko kontaktiram, če imam vprašanja v zvezi mojimi osebnimi podatki?). Poleg tega lahko zahtevate od nas, da izbrišemo kakršne koli podatke o vas (razen v nekaterih primerih, na primer za dokazovanje transakcije ali če to zahteva zakon). Imate tudi pravico, da vložite pritožbo pri nadzornem organu.

Koga lahko kontaktiram, če imam vprašanja v zvezi mojimi osebnimi podatki?

Organizirali smo kontaktno točko, ki bo obravnavala vaša vprašanja ali zahteve v zvezi z vašimi osebnimi podatki (in njihovo obdelavo) in uveljavljanjem vaših pravic. Pišete nam lahko na info@kj-furnir.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Kako lahko prekličem soglasje?

Soglasje je možno preklicati s pisno izjavo oziroma sporočilom, ki nam ga pošljete po e-pošti na info@kj-furnir.si.

Preklic privolitve za obdelavo osebnih podatkov za vas nima nobenih negativnih posledic ali sankcij. 

 

Piškotki

Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. S pomočjo piškotkov strežnik ve, da ste se vrnili na spletno stran, kar lahko s pridom izkoristimo za prilagoditev spletnega mesta uporabniku.

Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejema. Če jih ne želite sprejemati ali pa želite, da ste obveščeni preden se piškotek naloži na vaš računalnik lahko to določite v nastavitvah brskalnika.

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Piškotni niso nič novega, zakon je posegel zgolj v način obveščanja in soglasja uporabnikov spletne strani glede njihove uporabe.

Kaj je piškotek?

Naša spletna stran lahko v brskalnik vašega računalnika odloži tako imenovani »piškotek«. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki nam dajejo podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče našo stran in kaj ga zanima v teh obiskih. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku.

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani.

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko izključno za lastne potrebe, razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. V ta namen uporabljamo najbolj razširjeno orodje Google Analytics. Več o Google Analytics piškotkih si preberete s klikom na to povezavo.

Naša spletna stran uporablja tudi piškotke, ki vam zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo s tem, da si zapomnijo vašo prijavo ali registracijo na spletni strani, vnesene podatke v spletne obrazce, dodane izdelke v košarico, zadnje ogledane izdelke in vaše strinjanje z uporabo piškotkov.

Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, ne bomo posredovali tretjim osebam.

Nastavitve

 

Varnost

 

KJ FURNIR uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki vaše podatke varujejo pred manipulacijo, izgubo, uničenjem ali nepooblaščenim dostopom. Za zagotovitev varnosti in zaupnosti osebnih podatkov, ki jih zbiramo na spletu, uporabljamo tudi standardni požarni zid in zaščito gesla. Pri ravnanju z vašimi osebnimi podatki izvajamo ukrepe, ki so zasnovani tako, da te podatke zaščitijo pred izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem. Podatkov v vseh primerih sicer ne moremo zavarovati pred kakršnokoli izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem, prizadevamo pa si preprečiti take neljube dogodke.

 

Stik z nami

V primeru težav, vprašanj ali vpogleda, popravka, blokiranja in izbrisa vaših osebnih podatkov se obrnite na: KJ FURNIR s.p., Trg 64, 2391 Prevalje; info@kj-furnir.si Nenehni razvoj spleta zahteva občasno spreminjanje našega pravnega obvestila. Pridržujemo si pravico do teh sprememb.

Upravljavec te spletne strani je KJ FURNIR s.p..